Használt gumik forgalmazása

0
391
használt gumi

Autónk új gumiért kiált, mert defektet kaptunk, tükörsimára kopott a régi, vagy csak közeledik a téli szezon. Elgondolkodunk azon, hova is forduljunk tanácsért, a hatalmas kínálatból melyik gyártót válasszuk. Közben azt is észrevesszük, hogy az új gumik ára igen borsos, főleg azoké, amiket márka hű tanácsadóink „csak ezt vedd” felszólítással ajánlanak. Sokakban fel sem merül a gondolat, hogy a vadonatúj gumik helyett prémium minőségű használt gumit válasszanak. Pedig bőven akad választék ezen a területen is, tehát itt is érdemes körülnézni, ha spórolni akarunk.

Egy használt gumi kategóriába sorolt gumi akár már fél áron megkapható, pedig az állapota akár 80-90 %-os is lehet. A hat évnél fiatalabb gumi teljes értékű termék, hiszen állapota alapján tökéletesen betölti az új gumi szerepét. Érdemes körülnéznünk a túltárolt gumik között is. Előfordul, hogy egy gumi még nem is volt használatban, mégis olcsóbban megkapható. Itt a lényeg a tárolás módja. Szakszerű tárolás esetén az abroncs 5 évig mindenképpen újnak tekinthető.

Legjobb felkeresnünk egy használt gumi forgalmazásával foglalkozó szerviz szakembereit, akik gyorsan és szakszerűen döntik el, mi az, amiből választhatunk, és megindokolják, mit nyerünk, és mit veszítünk egy használt gumi megvásárlásával. A végső döntés pedig most is a miénk lesz.